Kismet Wireless

Kismet Forums

 

Posted by:superbleeder
Subject:Kismet-newcore on Asus Eee PC 900HA
Date:22:49:12 08/04/2009

I have an Asus Eee PC 900HA and I'm attempting to run kismet newcore on it. I can get the server running, but it gives a warning that no source was determined in my configuration file. even though it has.

Some information:

output when lspci -v is run

02:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR242x 802.11abg Wireless PCI Express Adapter (rev 01)
Subsystem: Device 1a3b:1026
Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 17
Memory at f4000000 (64-bit, non-prefetchable) [size=64k]
Capabilities: [40] Power Management version 2
Capabilities: [50] Message Signaled Interrupts: Mask- 64bit- Queue=0/0 Enable-
Capabilities: [60] Express Legacy Endpoint, MSI 00
Capabilities: [90] MSI-X: Enable- Mask- TabSize=1
Capabilities: [100] Advanced Error Reporting <?>
Capabilities: [140] Virtual Channel <?>
Kernel driver in use: ath5k
Kernel modules: ath5k

output when iwconfig is run

wlan1 IEEE 802.11bg ESSID:""
Mode:Managed Frequency:2.412 GHz Access Point: Not-Associated
Tx-Power=27 dBm
Retry min limit:7 RTS thr:off Fragment=2352 B
Power Managment: off
Link Quality:0 Signal level:0 Noise level:0
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries: Invalid misc:0 Missed beacon:0

kismet.conf ncsource line

ncsource=wlan1

when trying to add :type=ath5k to the ncsource line, it gives back an invalid device error.

I was just curious if my wireless card isn't supported by kismet, or if it is a pebak error.


Reply to this message