Kismet Wireless

Kismet Forums

 

Posted by:cableguy
Subject:wlanng_avs source for linksys WPC11?
Date:00:23:45 16/07/2007

> Hi group,
>
> I just recompiled a new 2.6.21.3 linux kernel for my Dell Inspiron 8200 including the following options to support my Linksys WPC11 v3 wireless card:
>
> # PCCARD (PCMCIA/CardBus) support
> # CONFIG_PCMCIA_DEBUG is not set
> CONFIG_PCMCIA=m
> CONFIG_PCMCIA_LOAD_CIS=y
> CONFIG_PCMCIA_IOCTL=y
> CONFIG_CARDBUS=y
> # PC-card Bridges
> CONFIG_YENTA=m
> CONFIG_YENTA_02=y
> CONFIG_YENTA_RICOH=y
> CONFIG_YENTA_TI=y
> CONFIG_YENTA_ENE_TUNE=y
> CONFIG_YENTA_TOSHIBA=y
> CONFIG_PCMCIA_PROBE=y
>
> CONFIG_IEEE80211=m
> CONFIG_IEEE80211_CRYPT_WEP=m
> CONFIG_IEEE80211_SOFTMAC=m
> CONFIG_IEEE80211_SOFTMAC_DEBUG=y
> CONFIG_WIRELESS_EXT=y
>
> CONFIG_NET_RADIO=y
> # CONFIG_NET_WIRELESS_RTNETLINK is not set
> # CONFIG_ARLAN is not set
> # CONFIG_WAVELAN is not set
> # CONFIG PCMCIA_WAVELAN is not set
> # CONFIG_PCMCIA_NETWAVE is not set
> # CONFIG_HERMES is not set
> # CONFIG_PCI_HERMES is not set
> # CONFIG_PCMCIA_HERMES is not set
> CONFIG_NET_WIRELESS=y
> CONFIG_NET_PCMCIA=y
>
> I used the 2.6 kernel pcmcia option because the pcmcia-cs package say to do so. I compiled and installed linux-wlan-ng-0.2.8.
>
> # lsmod
> Module Size Used by
> prism2_cs 70784 1
> p80211 29068 1 prism2_cs
> pcmcia 36144 5 prism2_cs
> yenta_socket 25484 6
> pcmcia_core 37644 4 prism2_cs,pcmcia,yenta_socket,rsrc_nonstatic
> rsrc_nonstatic 12544 1 yenta_socket
>
> I *DO* have green power and link lights on the card when I plug it in.
>
> I'm still using Kismet 2006.04.R1 because the latest version did not build with my 2.6.21.3 kernel.
>
> My source line from my kismet.conf file:
>
> suiduser=kismet
> source=wlanng_avs,wlan0,prism
>
> Now, if I execute kismet as the kismet user, I get the following:
>
> # kismet
> Server options: none
> Client options: nont
> Starting server...
> Waiting for the server to start before starting UI...
> Will drop privs to kismet (502) gid 502
> FATAL: Unable to set up pidfile /var/run/kismet_server.pid, unlink() failed: Permission denied
>
> If I execute as root:
>
> Server options: none
> Client options: nont
> Starting server...
> Waiting for the server to start before starting UI...
> Will drop privs to kismet (502) gid 502
> No specific sources given to be enabled, all will be enabled.
> Enabling channel hopping.
> Enabling channel splitting.
> Source 0 (prism): Enabling monitor mode for wlanng_avs source interface wlan0 channel 6...
> Source 0 (prism): Opening wlanng_avs source interface wlan0...
> FATAL: pcap reported netlink type 1 (EN10MB) for wlan0. This probably means you're not in RFMON mode or your drivers are reporting a bad value. Make sure you have the correct drivers and that entering monitor mode has succeeded.
>
> /var/log/messages shows kernel: linkstatus=CONNECTED when I plug in the card.
>
> # ifconfig -a
>
> wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:##:##:##:##:##
> inet6 addr: xxxx::xxx:xxxx:xxxx:xxxx/64 Scope:Link
> UP BROADCAST RUNNING PROMISC MULTICAST MTU:1500 Metric:1
> RX packets:0 errors:0 dripped:0 overruns:0 frame:0
> TX packets:10 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
> collisions:0 txqueuelen:1000
> RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:368 (368.0 b)
> Interrupt:3 Base address:0xe100
>
> So, can anyone point out why kismet is not running? wrong drivers? wrong config? kernel version too new?
>
> What I need is to do wireless network monitoring and also to join back into a network once my work with kismet is done. Eventually I also intend to demonstrate WEP cracking if I can get this to work.
>
> Please advise.
>
> Thanks.


Reply to this message