Kismet Wireless

Kismet Forums

 

Posted by:securehell
Subject:wlanng_avs source for linksys WPC11?
Date:14:20:56 03/06/2007

Hi group,

I just recompiled a new 2.6.21.3 linux kernel for my Dell Inspiron 8200 including the following options to support my Linksys WPC11 v3 wireless card:

# PCCARD (PCMCIA/CardBus) support
# CONFIG_PCMCIA_DEBUG is not set
CONFIG_PCMCIA=m
CONFIG_PCMCIA_LOAD_CIS=y
CONFIG_PCMCIA_IOCTL=y
CONFIG_CARDBUS=y
# PC-card Bridges
CONFIG_YENTA=m
CONFIG_YENTA_02=y
CONFIG_YENTA_RICOH=y
CONFIG_YENTA_TI=y
CONFIG_YENTA_ENE_TUNE=y
CONFIG_YENTA_TOSHIBA=y
CONFIG_PCMCIA_PROBE=y

CONFIG_IEEE80211=m
CONFIG_IEEE80211_CRYPT_WEP=m
CONFIG_IEEE80211_SOFTMAC=m
CONFIG_IEEE80211_SOFTMAC_DEBUG=y
CONFIG_WIRELESS_EXT=y

CONFIG_NET_RADIO=y
# CONFIG_NET_WIRELESS_RTNETLINK is not set
# CONFIG_ARLAN is not set
# CONFIG_WAVELAN is not set
# CONFIG PCMCIA_WAVELAN is not set
# CONFIG_PCMCIA_NETWAVE is not set
# CONFIG_HERMES is not set
# CONFIG_PCI_HERMES is not set
# CONFIG_PCMCIA_HERMES is not set
CONFIG_NET_WIRELESS=y
CONFIG_NET_PCMCIA=y

I used the 2.6 kernel pcmcia option because the pcmcia-cs package say to do so. I compiled and installed linux-wlan-ng-0.2.8.

# lsmod
Module Size Used by
prism2_cs 70784 1
p80211 29068 1 prism2_cs
pcmcia 36144 5 prism2_cs
yenta_socket 25484 6
pcmcia_core 37644 4 prism2_cs,pcmcia,yenta_socket,rsrc_nonstatic
rsrc_nonstatic 12544 1 yenta_socket

I *DO* have green power and link lights on the card when I plug it in.

I'm still using Kismet 2006.04.R1 because the latest version did not build with my 2.6.21.3 kernel.

My source line from my kismet.conf file:

suiduser=kismet
source=wlanng_avs,wlan0,prism

Now, if I execute kismet as the kismet user, I get the following:

# kismet
Server options: none
Client options: nont
Starting server...
Waiting for the server to start before starting UI...
Will drop privs to kismet (502) gid 502
FATAL: Unable to set up pidfile /var/run/kismet_server.pid, unlink() failed: Permission denied

If I execute as root:

Server options: none
Client options: nont
Starting server...
Waiting for the server to start before starting UI...
Will drop privs to kismet (502) gid 502
No specific sources given to be enabled, all will be enabled.
Enabling channel hopping.
Enabling channel splitting.
Source 0 (prism): Enabling monitor mode for wlanng_avs source interface wlan0 channel 6...
Source 0 (prism): Opening wlanng_avs source interface wlan0...
FATAL: pcap reported netlink type 1 (EN10MB) for wlan0. This probably means you're not in RFMON mode or your drivers are reporting a bad value. Make sure you have the correct drivers and that entering monitor mode has succeeded.

/var/log/messages shows kernel: linkstatus=CONNECTED when I plug in the card.

# ifconfig -a

wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:##:##:##:##:##
inet6 addr: xxxx::xxx:xxxx:xxxx:xxxx/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING PROMISC MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dripped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:10 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:368 (368.0 b)
Interrupt:3 Base address:0xe100

So, can anyone point out why kismet is not running? wrong drivers? wrong config? kernel version too new?

What I need is to do wireless network monitoring and also to join back into a network once my work with kismet is done. Eventually I also intend to demonstrate WEP cracking if I can get this to work.

Please advise.

Thanks.


Reply to this message